V petek, 1. 12. 2017 , bo  ob 18.00 v Galeriji Skd Istra  na ogled dramska predstava "Karamustra"  avtorja LIberaa Kokotovića in režiserja  Šandorja Slackega, učitelja dramske sekcije v SKD ISTRA. 

Nastopajoči bodo govorili v  hrvaškem jeziku. 

Več o vsebini,  si lahko preberete spodaj. 

Tko je Karamustra? Prva asocijacija - s pravom- Zaratustra, Ničeov prorok. Karamustra je po imenu više "Balkanska" varijanta. KARA - karati ili MUSTRA – baš si neka mustra.

Još uvjek sam u neudomici da li je on "luzer" ili  heroj koji prkosi svijetu samim svojim životom. Nikad ne ostavlja dojam pobjeđenog ali ni pobjednika. Njega zapravo nije lako nigdje svrstati što je istovremeno divno i strašno. Njegov kosmopolitizam i anarhizam proizlazi iz uvjerenja i iskustva od pola stoljeća života iz kojeg se izrodio kao proturiječan cinik. A u što bi drugo? Lik je uistinu stvaran, nastao kao sinteza iz ličnosti nekoliko meni dragih prijatelja, dakle itekako postoji. On nema jasnu predstavu o tome što ovaj svijet zapravo znači

( a tko ima ? ) i gdje je njegovo mjesto u njemu. On je sklop proturječne zbrke. Sklon je mudrovanju iako ga se užasava. 

Karamustra je razapet u mreži stvarnog i nestvarnog, samoće i težnjom za pripadanjem, halucinacijama, snovima i zbilje, nihilizma i željom za smislom, mizantropije i čovjekoljublja. Uvjeren je da se ništa ne može promjeniti na bolje jer ni svijet ne pokazuje znakove ozdravljenja. I što čini? Živi na rubu svijeta u svom hermetizmu imaginarne realnosti baveći se najdivnijem i najuzaludnijem poslom na svijetu, umjetnošću.